arianna
2844 poze   192351 vizite
Albume
1 V I O L E T E _ A F R I C A N E - COLECTIEH I B I S C U S _ A - Z   Hibiscus Adagio   Hibiscus African Princess   Hibiscus African Princess si Time For Magic   Hibiscus Alexandra   Hibiscus Amanda Dubin   Hibiscus Antique Treasure   Hibiscus Baptistii   Hibiscus Black Dream   Hibiscus Black Rainbow   Hibiscus Blue Wings   Hibiscus Cairo White   Hibiscus Electric Blue   Hibiscus Erin Rachel   Hibiscus Exotic Lavender Lady   Hibiscus Fidjian Yellow   Hibiscus Flamingo Star   Hibiscus Hawaian Salmon   Hibiscus Irish Eyes   Hibiscus June_s Dragon   Hibiscus Masked Bandit   Hibiscus Masked Bandit si Moorea Maria Monica Sima   Hibiscus Me Oh My Oh   Hibiscus Memoris   Hibiscus Midnight Dream   Hibiscus Moorea Maria Monica Sima   Hibiscus Moorea Shadow Shadow   Hibiscus Navajo Mountain   Hibiscus Ocean Blue   Hibiscus Petra   Hibiscus Rain Drop   Hibiscus Robyn Ann   Hibiscus Sgt Seth Trahan   Hibiscus Shyama   Hibiscus Swamp Music   Hibiscus Sylvia Goodman   Hibiscus Tahitian Baby Tiger   Hibiscus Time For Magic   Hibiscus TJ_s Mystery   Hibiscus Tsunami   Hibiscus Voodoo MagicSOLAR 2017V I O L E T E _ A F R I C A N E Saintpaulia   Violete Africane - A   Violete Africane - B   Violete Africane - C   Violete Africane - D   Violete Africane - E   Violete Africane - F   Violete Africane - G   Violete Africane - H   Violete Africane - I   Violete Africane - K   Violete Africane - L   Violete Africane - M   Violete Africane - N   Violete Africane - O   Violete Africane - P   Violete Africane - R   Violete Africane - S   Violete Africane - T   Violete Africane - U   Violete Africane - V   Violete Africane - WZ - I N F O R M A T I I   Ingalbenire premature a frunzelor exterioare   Ingrasamint pentru violete   Inmultirea violetelor africane prin frunze   Inmultirea violetelor africane prin sukeri   Lucrari de intretinere - Pui de violete   Metoda de udare Wick-Watering   Separarea puilor de violete cu frunza variegata   Separarea puilor de violete de frunza-mama   SFATURI PENTRU INGRIJIREA VIOLETELOR

membru din 15 mai 2008

Separarea puilor de violete cu frunza variegata

In cazul soiurilor cu frunza variegata, puii trebuie sa aiba cel putin 4 frunze dezvoltate ( 2-3 cm ) si jumatate din suprfata frunzei de culoare verde.

1. Inainte cu 2-3 zile udati frunza cu pui, pentru ca solul sa fie umed in momentul cand separati puii. Astfel puii vor ramane cu pamant in jurul radacinilor si vor suferi mai putin datorita schimbarii.

2. Nu separati puii care nu au cel putin jumatate din suprafata frunzei de culoare verde, acesti pui nu au clorofila suficienta si nu se pot hrani singuri. Ei se hranesc prin inermediul frunzei mama. Puneti paharele/ghivecele cu pui la lumina naturala, ajuta la inverzirea lor.

3. Scoateti puii cu tot balotul de pamant din paharel, prindeti fiecare pui de tulpina si desprindeti-l usor impreuna cu radacinile aferente de frunza mama.

4. Substrat :50% turba + 50% perlit. Verificati umiditatea substratului:

5. Puii separati de frunza mama se planteaza, de regula, in ghivece mici (6,5 cm diametru). Dupa plantare, 5-7 zile nu se uda, pentru ca solul este umed. Lasati radacinile sa se acomodeze si sa porneasca in noile conditii.

6. Dupa plantare, acoperiti puii cu pahare transparente pentru a le asigura umiditate.
Umiditatea creeata va ajuta puii sa se acomodeze si sa porneasca mai repede in noile conditii .Din cand in cand aerisiti.
1; Inainte cu 2-3 zile udati frunza cu pui, pentru ca solul sa fie umed in momentul cand separati puii. Astfel puii vor ramane cu pamant in jurul radacinilor si vor suferi mai putin datorita schimbarii.
1
2; Nu separati puii care nu au cel putin jumatate din suprafata frunzei de culoare verde, acesti pui nu au clorofila suficienta si nu se pot hrani singuri.
2
2; Nu separati puii care nu au cel putin jumatate din suprafata frunzei de culoare verde, acesti pui nu au clorofila suficienta si nu se pot hrani singuri.
2
3; Scoateti puii cu tot balotul de pamant din paharel, prindeti fiecare pui de tulpina si desprindeti-l usor impreuna cu radacinile aferente de frunza mama.
3
3; Scoateti puii cu tot balotul de pamant din paharel, prindeti fiecare pui de tulpina si desprindeti-l usor impreuna cu radacinile aferente de frunza mama.
3
4; Substrat :50% turba   50% perlit. Verificati umiditatea substratului.
4
5; Puii separati de frunza mama se planteaza, de regula, in ghivece mici (6,5 cm diametru). Dupa plantare, 5-7 zile nu se uda, pentru ca solul este umed. Lasati radacinile sa se acomodeze si sa porneasca
5
6; Dupa plantare, acoperiti puii cu pahare transparente pentru a le asigura umiditate.
Umiditatea creeata va ajuta puii sa se acomodeze si sa porneasca mai repede in noile conditii .Din cand in cand aer
6
6; Dupa plantare, acoperiti puii cu pahare transparente pentru a le asigura umiditate.
Umiditatea creeata va ajuta puii sa se acomodeze si sa porneasca mai repede in noile conditii .Din cand in cand aer
6


Comentarii album • 2
ellada 28 aprilie 2017  
Folosiți și lumina artificială? Aș dori câteva informații cu privire la tipul de becuri, watti,lumeni și cite ore pe zi sa stea aprinse. Va mulțumesc!
Raportează
Felicia 27 februarie 2016  
splendide
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.